26.07.2024

Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν.

Παραδοσιακά το καλοκαίρι είναι η υψηλή περίοδος για τους διαρρήκτες να δράσουν με σπίτια άδεια και λιγότερο αστυνομικό προσωπικό .

Μπορείτε να κοιμάστε ανετά γνωρίζοντας ότι οι διαρρήκτες δεν θα έχουν την ευκαιρία να διαρρήξουν το έξυπνο σπίτι σας και να κλέψουν τα τιμαλφή σας ;

 

Βασικές συμβουλές για ένα ασφαλές σπίτι.

Υπάρχουν κάποιες βασικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.  Να αφήσετε εντύπωση κατοικημένου σπιτιού βοηθά, ενώ το να επιστρέφετε στο σπίτι και να είναι τακτοποιημένο είναι ωραίο, μπορεί να προτρέψει τους διαρρήκτες για την απουσία σας. Έτσι, μπορείτε να αφήσετε έξω μερικά άδεια ποτήρια ή ένα ανοιχτό περιοδικό στο τραπέζι . Εναλλακτικά, αφήστε το φως και ενημερώστε τους γείτονές σας να αδειάσουν το γραμματοκιβώτιο και να παρακολουθούν οτιδήποτε ασυνήθιστο . Βεβαιωθείτε επίσης ότι όλα τα παράθυρα και οι πόρτες είναι επίσης καλά κλειστά. Αν και αυτές οι συμβουλές μπορούν να αποτρέψουν πιθανούς εισβολείς στο σπίτι, δεν προσφέρουν καμία εγγύηση.

 

Χρησιμοποιήστε έξυπνο οικιακό εξοπλισμό για να ασφαλίσετε το σπίτι σας.

Ένας τομέας όπου φαίνεται η διαρκώς αυξανόμενη δημοτικότητα των έξυπνων οικιακών συσκευών είναι η ασφάλεια.  Σήμερα πολλά προϊόντα όπως έξυπνες κάμερες, ανιχνευτές κίνησης, θυροτηλεοράσεις και φωτισμός  μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κρατήσουν το σπίτι σας ασφαλές ενώ βρίσκεστε σε διακοπές.

Η πιθανότητα  να αποτραπεί ένας διαρρήκτης από σύστημα συναγερμού και παρακολούθησης είναι αυτονόητη.

 

Ένα φωτισμένο σπίτι είναι ένα ασφαλές σπίτι και δεν ζητάει να είναι το επόμενο στη σειρά.

Η νύχτα είναι προτιμώμενη για να είναι ενεργοί οι διαρρήκτες για προφανείς λόγους. Το σκοτάδι κρύβει τις κινήσεις ενός διαρρήκτη από περίεργους γείτονες ή περαστικούς. Ένα καλά φωτισμένο σπίτι επομένως  δεν είναι το προτιμώμενο σπίτι για κάποιον που θέλει να διαρρήξει. Ένας απλός χρονοδιακόπτης που ανάβει ορισμένα φώτα στο σπίτι  μπορεί ήδη να είναι το πρώτο βήμα οι αισθητήρες κίνησης. Ειδικά αυτή η τελευταία επιλογή είναι χρήσιμη όταν βρίσκεστε σε διακοπές, καθώς θα ενεργοποιήσει τα φώτα για να ανάψουν αμέσως μόλις εντοπιστεί κίνηση γύρω ή μέσα στο σπίτι.

 

Χαμογέλα, είσαι στην κάμερα.

Με το σπίτι φωτισμένο εσωτερικά και εξωτερικά, ήρθε η ώρα να κοιτάξετε τις κάμερες ασφαλείας. Εάν τελικά οι διαρρήκτες εισέλθουν στο σπίτι , είναι  σαφές ότι πρέπει να λαμβάνετε καθαρές εικόνες από αυτούς. Αρκετές από τις νεότερες έξυπνες κάμερες ασφαλείας  μπορούν  στέλνουν ειδοποιήσεις στο τηλέφωνο σας  καθώς και ενδείξεις συναγερμών τοπικά. Με αυτόν τον τρόπο έχετε τη δυνατότητα να ειδοποιήσετε  τους γείτονές σας, κάτι που είναι  πλεονέκτημα όταν είστε σε διακοπές και δεν μπορείτε να αξιολογήσετε την κατάσταση μόνοι σας.

 

Τα κουδούνι της πόρτας δεν χτυπά πια.

Μπορούν να ρυθμιστούν σενάρια για εκείνες τις στιγμές που ένα άγνωστο πρόσωπο έρχεται στην πόρτα σας. Με την θυροτηλεόραση Provision θα λαμβάνετε  ειδοποίηση κάθε φορά που κινείτε άγνωστο άτομο, ακόμα και όταν βρίσκεστε μίλια μακριά σε μια εξωτική παραλία.

 

Όταν το σπίτι σας στοχοποιείται, μια έξυπνη κάμερα ασφαλείας θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τους διαρρήκτες πολύ γρήγορα και τελικά να τους οδηγήσετε πίσω από τα κάγκελα.

 

Το να νιώθεις ασφάλεια δεν ήταν ποτέ ευκολότερο και πιο έξυπνο.

Αλλά θυμηθείτε μερικούς βασικούς κανόνες για να ασφαλίσετε το σπίτι σας ενώ λείπετε σε ένα ταξίδι. Δώστε στο σπίτι σας μια απασχολημένη εντύπωση, με άφθονο φωτισμό μέσα και γύρω από το σπίτι και εξοπλίστε  με ένα έξυπνο σύστημα ασφαλείας.