28.06.2024

ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Χρήση επαγγελματικού εξοπλισμού για μέγιστη προστασία και αποτελεσματικότητα προσαρμόζοντας

καινοτόμα τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης ενισχύοντας τον παράγοντα της ασφάλειας.

 

Μερικά οφέλη των καμερών παρακολούθησης .

Τα συστήματα παρακολούθησης είναι  από τα πιο διαδεδομένα και ευεργετικά προϊόντα ασφαλείας . Ειδικά στο ταραχώδες περιβάλλον που ζούμε σήμερα, τα πολλά πλεονεκτήματά τους περιλαμβάνουν την αποτελεσματική αποτροπή του εγκλήματος καθώς και ένα αποτελεσματικό μέσο επιτήρησης που εάν παραστεί ανάγκη είναι  καλή πηγή εγκληματολογικών δεδομένων.

Οι κάμερες παρακολούθησης προορίζονταν αρχικά μόνο για την καταγραφή βίντεο, αλλά ο τεράστιος αριθμός καμερών, ο όγκος των δεδομένων και οι απαιτήσεις ασφάλειας και επιβολής του νόμου οδήγησαν τους κατασκευαστές να αυξήσουν το επίπεδο και να παρέχουν ένα ευρύ φάσμα προηγμένων χαρακτηριστικών.

Παρακάτω θα εξετάζουμε αναλυτικότερα κάποια πλεονεκτήματα του συστήματος παρακολούθησης και θα ξεδιπλώνουμε τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να εξετάσετε αυτό το χαρακτηριστικό ασφαλείας για το σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο.

 

1.Ανίχνευση κίνησης.

Η ανίχνευση κίνησης είναι ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του συστήματος παρακολούθησης. Η καταγραφή κατά παραγγελία είναι ένα από τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά των σύγχρονων συστημάτων . Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιοχές με σπάνια πρόσβαση, όπου η συνεχής καταγραφή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα σας δώσει δεκάδες ώρες υλικού από μια πόρτα και ίσως τριάντα δευτερόλεπτα από ανθρώπους που μπαινοβγαίνουν.

Τα συστήματα παρακολούθησης με υποστήριξη ανίχνευσης κίνησης σάς επιτρέπουν να ρυθμίσετε την κάμερά σας ώστε να ξεκινάει την εγγραφή μόνο όταν έχει ανιχνεύσει κίνηση εντός του οπτικού της πεδίου. Με αυτόν τον τρόπο θα αποθηκεύονται μόνο τα πλάνα που περιέχουν σχετικά δεδομένα. Αυτό σας εξοικονομεί χρήματα για την αποθήκευση, τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και την αρχειοθέτηση και διευκολύνει την περιήγηση και την ανάκτηση δεδομένων όταν τα χρειάζεστε.

 

  1. Υπέρυθρος φωτισμός.

Όπως όλες οι κάμερες, έτσι και οι κάμερες παρακολούθησης μπορούν να καταγράψουν αντικείμενα μόνο εάν υπάρχει κάποια ποσότητα φωτός που πέφτει πάνω τους. Ωστόσο, το φως αυτό δεν είναι απαραίτητο να ανήκει στο ορατό φάσμα. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των καμερών παρακολούθησης έγκειται στις υπέρυθρες ικανότητές της.

Οι  κάμερες παρακολούθησης  διαθέτουν ενσωματωμένες υπέρυθρες λυχνίες LED, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να φωτίσουν τα αντικείμενα στο οπτικό τους πεδίο. Αυτό επιτρέπει στις κάμερες να βλέπουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

  1. Αμφίδρομος ήχος.

Ο αμφίδρομος ήχος είναι ένα από τα πιο παραγνωρισμένα προηγμένα χαρακτηριστικά του συστήματος. Ο αμφίδρομος ήχος επιτρέπει στον χειριστή  να συνομιλεί με το άτομο που βρίσκεται μπροστά από την κάμερα . Η ίδια η συνομιλία μπορεί να καταγραφεί και να αρχειοθετηθεί, όπως και κάθε άλλο είδος υλικού.

Ο αμφίδρομος ήχος είναι κυρίως χρήσιμος για δια δραστικά συστήματα ελέγχου πρόσβασης, όπου η πρόσβαση σε μια περιορισμένη περιοχή πρέπει πάντα να επιβεβαιώνεται ή να ελέγχεται από έναν ανθρώπινο χειριστή. Ωστόσο, είναι χρήσιμο και σε πολλές άλλες περιπτώσεις.

 

  1. Αυτόματη αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας.

Η αυτόματη αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας (ANPR) είναι μια προηγμένη λειτουργία  που επιτρέπει στο λογισμικό ανάλυσης βίντεο να ανιχνεύει και να διαβάζει αυτόματα τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων.

Η αξία αυτού του συστήματος δεν έγκειται τόσο στην ίδια τη λειτουργία (η οποία είναι ενδιαφέρουσα, αλλά κατά τα άλλα είναι κάτι περισσότερο από μια άσκηση στην όραση υπολογιστών) όσο στην ενσωμάτωσή της με λογισμικό αρχειοθέτησης, διαχείρισης πρόσβασης και διαχείρισης στάθμευσης, καθώς και στην αξία των δεδομένων που μπορεί να παρέχει.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ANPR για:

Να διευκολύνετε την πρόσβαση στο χώρο στάθμευσης.

Μείωση των χρόνων διέλευσης.

Να διατηρείτε ακριβή δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σχετικά με το πόσες θέσεις στάθμευσης χρησιμοποιούνται και από ποιον.

Να ελέγχετε και να καταγράφετε την πρόσβαση στους χώρους στάθμευσης ενός κτιρίου.

 

  1. Αναγνώριση προσώπου.

Η τεχνολογία της νέας εποχής είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του συστήματος παρακολούθησης και σε αυτό το σημείο μπαίνει στο παιχνίδι η αναγνώριση προσώπου. Η αναγνώριση προσώπου είναι για τα ανθρώπινα πρόσωπα ό,τι είναι το ANPR για τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων: επιτρέπει σε ένα σύστημα ασφαλείας  να αντιστοιχίσει το πρόσωπο ενός ατόμου με ένα εσωτερικό αρχείο βάσης δεδομένων, λέγοντάς σας ποιος πέρασε μόλις μπροστά από την κάμερα.

Η αναγνώριση προσώπου είναι ένα πολύ ισχυρό χαρακτηριστικό  το οποίο χρησιμοποιείται σε πολλές περιπτώσεις όπου η ασφάλεια ή η εξυπηρέτηση πελατών είναι υψίστης σημασίας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση πελατών VIP σε ξενοδοχεία ή καζίνο  ή, εξίσου καλά, για την αναγνώριση ατόμων που δεν επιτρέπεται πλέον να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις μιας επιχείρησης ή ύποπτων εγκληματιών.

 

  1. Άλλες λειτουργίες ανάλυσης βίντεο.

Το ANPR και η αναγνώριση προσώπου είναι τα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά ανάλυσης βίντεο που προσφέρουν τα συστήματα παρακολούθησης. Ωστόσο, πολλά συστήματα προσφέρουν και άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά ανάλυσης βίντεο, όπως:

Ανίχνευση περιπλάνησης: ορισμένα συστήματα μπορούν να ανιχνεύσουν ένα ακίνητο αντικείμενο που παραμένει στο οπτικό πεδίο μιας κάμερας για περισσότερο από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης, στάθμευσης σε απαγορευμένες περιοχές και διαφόρων άλλων τύπων ύποπτης συμπεριφοράς.

Ταξινόμηση και παρακολούθηση αντικειμένων: πολλά συστήματα  μπορούν να ανιχνεύουν και να ταξινομούν αντικείμενα σε διάφορες κατηγορίες όπως πρόσωπα και οχήματα και να παρακολουθούν την κίνησή τους σε όλο το οπτικό τους πεδίο ή σε πολλές κάμερες.

 

  1. Ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο.

Οι ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο (μερικές φορές αποκαλούμενες push notifications) είναι ένα σχετικά νέο χαρακτηριστικό των καμερών παρακολούθησης . Τα συστήματα  που υποστηρίζουν αυτό το χαρακτηριστικό μπορούν να εκδώσουν μια ειδοποίηση σε ένα smartphone ή tablet σε απάντηση σε ορισμένα συμβάντα, όπως η ανίχνευση κίνησης.

Οι ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο είναι ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό, αλλά θα πρέπει να αναπτύσσεται με προσοχή.

Ένα σύστημα που εκδίδει πάρα πολλές άσκοπες ειδοποιήσεις θα θάψει γρήγορα τις άχρηστες ειδοποιήσεις σε μια ροή άσχετου υλικού  το οποίο τείνει να μειώσει αντί να αυξήσει την ασφάλεια, καθώς όλοι θα καταλήξουν γρήγορα να υποθέτουν ότι κάθε ειδοποίηση είναι ψεύτικη.

 

Εάν δεν είστε σίγουροι ποιες λειτουργίες συστήματος παρακολούθησης είναι οι κατάλληλες για εσάς, μπορούμε να σας βοηθήσουμε! Εγκαθιστούμε συστήματα  ασφαλείας και αυτοματισμών για περισσότερα από 20 χρόνια. Επικοινωνήστε μαζί μας για να διεκδικήσετε τη ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς υποχρεώσεις επιτόπια έρευνα σας. Η ομάδα εξειδικευμένων μηχανικών και τεχνικών μας θα επισκεφθεί την τοποθεσία σας για να αξιολογήσει τις ανάγκες σας και να συζητήσει μαζί σας τις  ανάγκες σας. Στη συνέχεια, θα καταλήξουμε σε μια πρόταση που ταιριάζει τόσο στις ανάγκες σας όσο και στον προϋπολογισμό σας.