30.08.2024

Μειώστε το οικολογικό σας αποτύπωμα με την τεχνολογία έξυπνου σπιτιού αφού υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης όταν πρόκειται για έναν πράσινο τρόπο ζωής.

Περιορίστε την κατανάλωση ενέργειας με έξυπνο φωτισμό.

 

Ο έξυπνος φωτισμός είναι μια άλλη ενεργειακά αποδοτική τεχνολογία. Φανταστείτε ότι βρίσκεστε στη δουλειά ή σε διακοπές και ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι αφήσατε αναμμένα τα φώτα στο σπίτι. Ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο, σωστά; Λοιπόν, ο έξυπνος φωτισμός σάς επιτρέπει να τον απενεργοποιείτε με το τηλέφωνο σας ανεξάρτητα από την τοποθεσία σας. Η  Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσετε ενέργεια, για να μην αναφέρουμε ότι το 17% του αποτυπώματος άνθρακα προκαλείται μόνο από τον φωτισμό. Επιπλέον, αυτή η συσκευή ρυθμίζει τις συσκευές και τα φώτα για να ελαχιστοποιήσει την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν.

 

Εξοικονομήστε ενέργεια χρησιμοποιώντας έξυπνο θερμοστάτη.

 

Τα έξυπνα συστήματα ψύξης και θέρμανσης σας εξοικονομούν πολλή ενέργεια και σας επιτρέπουν να ορίσετε το πρόγραμμα λειτουργίας τους. Μπορείτε να ρυθμίσετε το σύστημα να αντλεί θερμότητα ή δροσερό αέρα μόνο όταν κάποιος είναι σπίτι. Σε περίπτωση που ανοίξει κάποια πόρτα η παράθυρο απενεργοποιείται. Επιπλέον, αν φύγετε για τη δουλειά και συνειδητοποιήσετε ότι την αφήσατε ανοιχτή, μπορείτε απλά να μπείτε στην εφαρμογή και να την κλείσετε.

Τα περιθώρια βελτίωσης στην εξοικονόμησης ενέργειας είναι πολλά και αυξάνονται ανάλογα με την περίπτωση.