04.10.2024

ΈΛΕΓΧΟΣ ΠΡΌΣΒΑΣΗΣ.

Τι είναι το σύστημα ελέγχου πρόσβασης;

Τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης αποτρέπουν τη μη εξουσιοδοτημένη είσοδο σε χώρους περιορισμένης πρόσβασης.

Οφέλη του συστήματος ελέγχου πρόσβασης:

Απομακρυσμένη διαχείριση πρόσβασης.

Τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης επιτρέπουν στους διαχειριστές να χορηγούν, να ανακαλούν και να περιορίζουν άμεσα τα προνόμια πρόσβασης. Αυτό σημαίνει ότι οι νέες προσλήψεις ή οι επισκέπτες μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους που θα χρησιμοποιήσουν, ενώ τους απαγορεύεται η πρόσβαση σε άλλους.

Εύκολη ασφάλεια κλειδιών.

Με το σύστημα ελέγχου πρόσβασης δεν χρειάζεται να καλέσετε κλειδαρά για να κλειδώσετε ξανά όλες τις κλειδαριές στην ιδιοκτησία σας μόνο και μόνο επειδή ένα κλειδί έχει χαθεί ή κλαπεί. Οι διαχειριστές μπορούν απλώς να απενεργοποιήσουν το χαμένο διαπιστευτήριο και να εκδώσουν ένα νέο.

Βελτιωμένη εστίαση και αποδοτικότητα.

Το προσωπικό μπορεί να παραμείνει επικεντρωμένο στις κύριες αρμοδιότητές του όταν η ασφάλεια είναι αυτοματοποιημένη. Δεν χρειάζεται πλέον να ψάχνουν τα κλειδιά για να ξεκλειδώσουν τις πόρτες όταν μετακινούνται από τη μία περιοχή στην άλλη. Ούτε χρειάζεται να γυρίζουν και να κλειδώνουν τις πόρτες πίσω τους.

Αδιάκοπες ροές εργασίας.

Οι κάρτες  και τα fobs ελέγχου φυσικής πρόσβασης είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για περιβάλλοντα με γρήγορους ρυθμούς και πολλή δουλειά, επειδή μπορούν να μεταδίδουν δεδομένα αναγνώρισης σε αναγνώστες πρόσβασης από απόσταση έως και πέντε μέτρων.

Ο έλεγχος ταυτότητας από απόσταση μειώνει τις συμφορήσεις στα πολυσύχναστα σημεία εισόδου και βελτιώνει την παραγωγικότητα παρέχοντας στους υπαλλήλους απρόσκοπτη πρόσβαση όταν και όπου τη χρειάζονται.

Προγραμματισμένη πρόσβαση.

Τα συστήματα με έξυπνες λειτουργίες προγραμματισμού επιτρέπουν την ακριβή διαχείριση του ελέγχου πρόσβασης.

– Οι εγκαταστάσεις μπορούν να παραμείνουν κλειδωμένες κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων αργιών, ακόμη και όταν τα διαπιστευτήρια θα παρείχαν κανονικά πρόσβαση στους υπαλλήλους.

– Οι επισκέπτες και οι διανομείς μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο σε συγκεκριμένες ώρες, απλοποιώντας έτσι τα πρωτόκολλα για υπηρεσίες ρουτίνας, όπως ο καθαρισμός μετά το πέρας του ωραρίου.

Βελτιωμένη απόκριση ασφαλείας.

Όταν επιχειρείται μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή παραβιάζονται πόρτες, τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης ειδοποιούν αμέσως το προσωπικό ασφαλείας και τους διαχειριστές.

Διαπιστευτήρια.

Υπάρχουν τέσσερις κύριοι τύποι διαπιστευτηρίων που χρησιμοποιούνται στα συστήματα ελέγχου πρόσβασης:

Φυσικά διαπιστευτήρια: κάρτες και φορητές κάρτες.

Διαπιστευτήρια γνώσης: κωδικοί PIN και κωδικοί πρόσβασης.

Βιομετρικά διαπιστευτήρια: δακτυλικά αποτυπώματα και σάρωση πρόσωπού.

Διαπιστευτήρια Bluetooth: Δεδομένα Bluetooth που μεταδίδονται απευθείας από smartphones

Αναγνώστες πρόσβασης.

Οι αναγνώστες ελέγχου πρόσβασης στα σημεία εισόδου διασφαλίζουν ότι τα διαπιστευτήρια είναι αυθεντικά. Οι αναγνώστες πρόσβασης περιλαμβάνουν πληκτρολόγια τα οποία απαιτούν κωδικούς για την είσοδο, βιομετρικούς σαρωτές, όπως αυτοί για δακτυλικά αποτυπώματα  τα οποία λαμβάνουν πληροφορίες ταυτοποίησης.

Πίνακες ελέγχου.

Αφού οι αναγνώστες πόρτας πιστοποιήσουν τα διαπιστευτήρια, διαβιβάζουν τα δεδομένα των διαπιστευτηρίων στον πίνακα ελέγχου του συστήματος πρόσβασης.

Ο πίνακας ελέγχου λειτουργεί ως «εγκέφαλος» του συστήματος. Περιέχει δεδομένα για όλους τους χρήστες, τα σχετικά διαπιστευτήριά τους και τις συγκεκριμένες εξουσιοδοτήσεις πρόσβασης για κάθε προστατευόμενη τοποθεσία.

Ηλεκτρονικές κλειδαριές.

Η πρόσβαση στην πόρτα επιτρέπεται από τον πίνακα ελέγχου μόνο εάν υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ ενός διαπιστευτηρίου και των εκχωρημένων δικαιωμάτων πρόσβασης στην πόρτα όπου έχει παρουσιαστεί. Εάν υπάρχει ταύτιση ο πίνακας θα στείλει ένα ηλεκτρονικό σήμα για την προσωρινή αφόπλιση της κλειδαριάς της πόρτας.

 

Ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου πρόσβασης.

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου πρόσβασης συνδυάζει πολλαπλές λειτουργίες ασφάλειας και διαχείρισης κτιρίου για εύκολο έλεγχο σε ένα ενιαίο, ενοποιημένο περιβάλλον εργασίας. Με την ενσωμάτωση του ελέγχου πρόσβασης με τα συστήματα ασφαλείας και διαχείρισης κτιρίων, οι οργανισμοί μπορούν να συλλέγουν αποδείξεις βίντεο στα σημεία πρόσβασης, να αυτοματοποιούν πρωτόκολλα ξεκλειδώματος και κλειδώματος για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, να διαμορφώνουν τα συστήματα ψύξης – θέρμανσης και φωτισμού για μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση και πολλά άλλα.

 

Κινητές συσκευές και ευρύ φάσμα συνδεδεμένων συσκευών.

Με την αυξανόμενη επικράτηση των smartphones και των συνδεδεμένων στο δίκτυο συσκευών στους χώρους εργασίας τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης διαθέτουν περισσότερες επιλογές από ποτέ. Για να παρέχετε το ασφαλέστερο δυνατό περιβάλλον, εξετάστε το ενδεχόμενο συστημάτων εισόδου που βασίζονται σε Bluetooth. Σε αυτά τα συστήματα, τα σήματα Bluetooth μεταδίδονται από τα smartphones στους αναγνώστες πρόσβασης. Τα σήματα Bluetooth είναι τα πιο ασφαλή μη βιομετρικά διαπιστευτήρια, επειδή είναι αδύνατο να αντιγραφούν.

Εφαρμογή συστήματος ελέγχου πρόσβασης στην επιχείρησή σας.

Για να υλοποιήσετε ένα σύστημα ελέγχου φυσικής πρόσβασης που να ανταποκρίνεται στις μοναδικές προκλήσεις ασφάλειας και υλικοτεχνικής υποδομής της επιχείρησής σας, συμβουλευτείτε ειδικούς στον τομέα ασφαλείας. Η ομάδα μας, Freewaves Security Solutions & Automations συνεργάζεται με κορυφαίους κατασκευαστές ελέγχου πρόσβασης στον κόσμο. Μπορούμε να εξηγήσουμε τα διαφορετικά χαρακτηριστικά και τις διαθέσιμες τεχνολογίες, ώστε να μπορείτε να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την ιδανική λύση ασφαλείας για τις ανάγκες σας.