Οικιακοί & Κτιριακοί Αυτοματισμοί

automation 2
Aν νομίζετε ότι ο καιρός που θα ξυπνάμε το πρωί και θα δίνουμε εντολές για να ψηθεί ο καφές, να ανοίξουν οι μπαλκονόπορτες, να κλείσουν οι τέντες, να ποτιστεί ο κήπος ή να δυναμώσει ο κλιματισμός και η θέρμανση χωρίς τον ανθρώπινο παράγοντα είναι μακριά, κάνετε λάθος. Πολλές απ’ αυτές τις εντολές είναι μια καθημερινή πρακτική στα λεγόμενα «έξυπνα σπίτια» που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια.

automation 1

Tα έξυπνα κτίρια μπορούν να ρυθμίσουν την εσωτερική θερμοκρασία τους με ψηφιακούς θερμοστάτες, να κλείσουν τα καλοριφέρ όταν κάποιο παράθυρο ξεχαστεί ανοιχτό, να ανεβάσουν μόνα τους τις τέντες για να μην σκιστούν από τον αέρα ή να τις κατεβάσουν αν έχει ήλιο . Mπορούν ακόμα να προσομειώσουν κίνηση ανοιγοκλείνοντας τα φώτα και τα ρολά αποθαρρύνοντας τους κλέφτες ή να θέσουν σε λειτουργία τον συναγερμό. Eπίσης, σε κτίρια με αυτοματισμούς λειτουργούν μεταξύ άλλων ανιχνευτές κίνησης, καπνού, βροχής, ηλιοφάνειας, ανέμου και πλημμυρών που τους επιτρέπουν να λαμβάνουν «πρωτοβουλία» ανάλογα με τα σενάρια για τα οποία τα έχει προγραμματίσει ο ιδιοκτήτης.

Οι πρωτοποριακές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα μέσω έξυπνης διαχείρισης ενέργειας (π.χ θέρμανση, κλιματισμός, φωτισμός κ.α.) ανάλογα με το αν είναι μέρα ή νύχτα, την εσωτερική και εξωτερική θερμοκρασία, αν υπάρχει κάποιο παράθυρο ή πόρτα ανοιχτή και την παρουσία ή απουσία ανθρώπων στο χώρο.Το σύστημα της Siemens μπορεί να σας εξοικονομήσει εώς και 30% το χρόνο ενώ σε επαγγελματικά κτίρια η εξοικονόμηση από τη χρήση φωτισμού μπορεί να φτάσει και το 75%. Γιατί να ξοδεύετε περιττά χρήματα; Η εξοικονόμηση είναι τόσο εύκολη !

Είναι τόσο απλό!

Ελέγξτε οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή(φωτισμό, πότισμα κήπου, θέρμανση, κλιματισμό, πλυντήριο κλπ.) είναι ενωμένη με το σύστημα μέσω τηλεφώνου ή μέσω ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ευκολία & Άνεση

Το Siemens Instabus πραγματικά μπορεί να σας προσφέρει ξεγνοιασιά και άνεση πέρα από τις προσδοκίες σας. Μπορούμε κατά την αποχώρηση όλων από ένα κτίριο, με το πάτημα ενός κουμπιού να βγαίνει εκτός όλος ο φωτισμός, η τροφοδοσία του νερού, όλες οι πρίζες (εκτός από αυτή του ψυγείου), να τίθεται σε λειτουργία το σύστημα συναγερμού και να ξεκινά έλεγχος των ηλεκτρικών ρολών ή τεντών με βάση ημερήσιο χρονοπρόγραμμα. Ο έλεγχος των λειτουργιών αυτών μπορεί να γίνει αυτόματα, μέσω διακοπτών, τηλεχειριστηρίου, οθόνη αφής (tablet) και ηλεκτρονικός υπολογιστής.

automations1

automations

Siemens Instabus. Τι προσφέρει;

  • Αύξηση της ασφάλειας
  • Εξοικονόμηση ενέργειας κατά την λειτουργία των κτιρίων
  • Εύκολη προσαρμογή των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων σε μεταβαλλόμενες ανάγκες του χρήστη